Skład
jagnięcina 70,4 % (w tym: mięso mięśniowe 39,4 %, płuca 14 %, wątroba 11 %, tchawice 6 %),
bulion mięsny z jagnięciny 25,6 %, minerały, mięta pieprzowa 0,9 %, rumianek pospolity 0,9 %,
krwawnik pospolity 0,6 %, nagietek lekarski 0,6 %.
Składniki analityczne
białko surowe 10,9 %, włókno surowe 0,8 %, tłuszcz surowy 8,2 %,
popiół surowy 2,2 %, wilgotność 73,5 %, wapń 0,3 %, fosfor 0,2 %.
Dodatki dietetyczne
(jm/ kg): witamina A: 2670 j.m., witamina D3: 290 j.m., witamina E: 50 mg,
cynk (jednowodny siarczan cynku): 42 mg, mangan (monohydrat): 1,5 mg,
miedź (siarczan miedzi): 1,3 mg, jod (jodan wapnia): 0,83 mg.
Energia metaboliczna
123,25 kcal/ 100 g
Zalecenia dotyczące karmienia
Mniejsza aktywność
2-5 kg134-266 g
5-10 kg266-447 g
10-20 kg447-752 g
20-30 kg752-1019 g
30 kg +1019 g +
Normalna aktywność
2-5 kg172-342 g
5-10 kg342-575 g
10-20 kg575-967 g
20-30 kg967-1310 g
30 kg +1310 g +
Duża aktywność
2-5 kg287-570 g
5-10 kg570-958 g
10-20 kg958-1611 g
20-30 kg1611-2184 g
30 kg +2184 g +