Skład
indyk 70,4 % (w tym: mięso mięśniowe 51,4 %, wątroba 9 %, serca 6 %, żołądki 4 %), bulion mięsny z indyka 25,6 %, minerały, mięta pieprzowa 0,9 %, rumianek pospolity 0,9 %, krwawnik pospolity 0,6 %, nagietek lekarski 0,6 %.
Składniki analityczne
białko surowe 11,2 %, włókno surowe 0,8 %, tłuszcz surowy 8,1 %,
popiół surowy 2,0 %, wilgotność 74,0 %, wapń 0,3 %, fosfor 0,2 %.
Dodatki dietetyczne
(jm/ kg): witamina A: 2670 j.m., witamina D3: 290 j.m., witamina E: 50 mg,
cynk (jednowodny siarczan cynku): 42 mg, mangan (monohydrat): 1,5 mg,
miedź (siarczan miedzi): 1,3 mg, jod (jodan wapnia): 0,83 mg.
Energia metaboliczna
121,70 kcal/ 100 g
Zalecenia dotyczące karmienia
Mniejsza aktywność
2-5 kg135-269 g
5-10 kg269-453 g
10-20 kg453-762 g
20-30 kg762-1032 g
30 kg +1032 g +
Normalna aktywność
2-5 kg174-346 g
5-10 kg346-582 g
10-20 kg582-979 g
20-30 kg979-1327 g
30 kg +1327 g +
Duża aktywność
2-5 kg290-577 g
5-10 kg577-970 g
10-20 kg970-1632 g
20-30 kg1632-2212 g
30 kg +2212 g +